Contact | Colofon | Disclaimer
 
 

Speeltuin De Speelberg

De speeltuin van Rhenoy ligt aan de Kornelis van Wijnenstraat, naast dorpshuis “De Betuwepoort”. Vanaf 2004 is er in Rhenoy weer een actieve speeltuincommissie opgericht. Met liquide middelen van fondsen, bedrijven en particulieren is het gelukt om speeltuin “De Speelberg” weer tot een belangrijk middelpunt van ons dorp en de regio te laten uitgroeien waar met name de jeugd van Rhenoy veel plezier beleeft.

De speeltuin bestaat uit een gedeelte met speeltoestellen en uit een open veld, waar bijvoorbeeld gevoetbald kan worden.

In april 2006 stonden er veel nieuwe speeltoestellen, zoals schommels, glijbanen, een miniplay en een kabelbaan. De speeltuin werd toen feestelijk heropend. Er is steeds meer vernieuwd en aangeschaft voor met name de jongere kinderen (van 3 tot 10 jaar). Dit heeft de speeltuincommissie kunnen realiseren met subsidies van de gemeente Geldermalsen, d.m.v. sponsoring en door geldinzamelingsacties (bijvoorbeeld een sponsorloop). Voor de kinderen tot 12 jaar staan er onder andere bokspringpalen en een evenwichtsbalk in de speeltuin.

De speeltuin is toegankelijk voor iedereen. De speeltuin is in principe altijd open, dus men kan er altijd terecht. De speeltoestellen worden onderhouden door de speeltuincommissie. Om ook voor de oudere jeugd de speeltuin aantrekkelijk te houden, wordt er momenteel aan een nieuw voetbalveld gewerkt.

Klik hier voor meer informatie over de speeltuincommissie.

Jeugd van Rhenoy op de Speelberg