Contact | Colofon | Disclaimer

Klik hier voor de nieuwe (digitale) Klepperman van december 2017

 
 

Betuwse 11 Dorpentocht 2019

 

Deelnemers eensgezind:

Betuwse 11 Dorpentocht heeft opvallend knusse sfeer!

Rhenoy – Zaterdag 25 mei, wielerliefhebbers uit ons dorp, de regio, het hele land en ja zelfs van ver buiten onze landsgrenzen (België, Frankrijk en Griekenland) kwamen naar Rhenoy en genoten opnieuw van een zonovergoten parcours en een gezellige sfeer tijdens en na de  Betuwse 11 dorpentocht. Geleerd van de warmte van voorgaande jaren, vertrokken de deelnemers voor de 100 en de 130 km al vroeg om zo vóór het heetst van de dag terug te zijn. Bij de 50 km tocht was het grote aantal Rhenoysche deelnemers opvallend. Veelal wel met ondersteuning.

Opvallend

Een aanhanger achter een mountainbike is geen alledaags gezicht. De Belgische eigenares van de mountainbike nam haar dierbare viervoeter, een kleine Maltezer, mee langs de 11 dorpen. Het beestje had de tocht toch iets minder leuk gevonden dan zijn bazin. Een andere opvallende deelname was die van een man die op een soort verlaagde bakfiets zijn partner in een rolstoel meenam. (foto) Zijn elektrische ondersteuning had het onderweg begeven, maar een sportieve groep fietsers hadden de man tot op de eindstreep op sleeptouw genomen. Waarvoor hulde! De enige tandem die meedeed was overigens niet echt sneller binnen dan de andere deelnemers. En oh ja er was ook nog iemand die te voet dreigde te gaan! (Foto’s)

 

sfeer

Het mindere aantal deelnemers had als voordeel dat de sfeer in Rhenoy ontspanner en daardoor gezelliger was dan tijdens de eerste lustrum editie van vorig jaar. Na de tocht konden de deelnemers op het terras van het dorpshuis de Betuwe Poort genieten van een lekker stukje muziek van DJ Leander en van heerlijke kibbeling, een broodje hamburger of een lekker koel drankje. Sterker nog qua hapjes en drankjes was er zelf meer verorbert dan vorig jaar. Deelnemers die aan de finish werden geïnterviewd door speakers Hans en Rutger prezen de geweldige knusse sfeer tijdens de tocht en de organisatie kreeg een pluim voor de perfecte wijze van uitpijlen. Alle pluimen gingen in de tas om komende editie als inspiratie te dienen! De tas zat goed vol. Mede dankzij de inzet van wielervereniging ‘de Lingerenners’ uit Geldermalsen werd ook de pauze plaats van dit jaar, het net geopende nieuwe pand van Bike Repair aan de Bosmanskamp 24 in Geldermalsen, als een gezellige en interessante stop ervaren.

Dikke Banden Race

Dit jaar was het de 39ste editie van de Dikke Banden Race. Een op zichzelf staand evenement binnen de Rhenoysche wielerdag. Elk jaar opnieuw worden de lokale basisscholen door Wim Zwarts en Hans Wennekes bezocht om de jeugd uit de regio enthousiast te krijgen voor het buitenspelen en -sporten. En dan in het bijzonder voor het wielrennen. De organisatie is de scholen zeer dankbaar dat zij elk jaar weer die gelegenheid krijgen. Dank daarvoor. De afgelopen jaren had Rhenoy een perfecte DBR deelnemer in de persoon van Sven van Vuren. In 2017 én 2018 werd hij Rhenoys DBR kampioen én zelfs ook Nederlands Kampioen Dikke Banden! Mede daarom was hij door de organisatie uitgenodigd om samen met Wethouder Ed Goossens het startschot te geven bij de categorie 11 en 12-jarigen. De 39ste Dikke Banden Race, opgedeeld in drie categorieën t.w. categorie 7 en 8-jarigen, 9 en 10 jarigen en de categorie 11 en 12 jarigen, telde ruim dertig deelnemers. In de jongste twee categorieën was er sprake van een groot deelnemersveld dat op voorhand garant stond voor een spannende strijd. In de categorie 7 en 8-jarigen ging de winst naar Tycho Balleur, gevolgd door Xander Bode op de tweede plaats. Klaas Derksen werd op enige afstand derde, terwijl Lindy Danne van Dijk als beste dame eindigde.

Stijn Lenters won de categorie van de 9 en 10-jarigen, terwijl Elise Brasjen twee prijzen in de wacht wist te slepen door als tweede overall over de finish te komen en dus ook de prijs van beste dame te winnen. Jesse Haag werd derde. Dat niet altijd de winnaar de meeste aandacht krijgt bewees Tim Vroege in de laatste categorie. Onder luid applaus en met gevoel drama kwam hij met een ‘Big smile’ op zijn gezicht als laatste over de finish. (zie foto’s)

In deze categorie, de 11 en 12-jarigen, kreeg Jarno Brasjen de eerste prijs uit handen van zijn voorganger Sven van Vuren, Luuk Versteegh werd tweede en Frances de Kroon derde en tevens beste dame. De winnaars kregen hun prijs uit handen van Wethouder Ed Goossens en de bloemen van Miss Rhenoy Channan Helweg. Hilariteit ontstond toen een enkele winnaar de kus van de Miss afwees.

 

 

 

Maar eigenlijk zijn alle deelnemers winnaars en daarom kreeg iedereen een medaille omgehangen. Daarnaast was nog een bijzonder prijs te vergeven… een BMX crossfiets! Na de huldiging trok Miss Rhenoy Channan Helweg een lotnummer om de BMX crossfiets, die onder alle Dikke Banden Race deelnemers werd verloot, te kunnen uitreiken. Vince Timmermans was de gelukkige winnaar van deze BMW crossfiets.

kermis

Zoals elk jaar had de organisatie ook dit jaar weer voor de nodige attracties voor de jeugd gezorgd. En het is duidelijk de jeugd ging niet alleen voor de spectaculaire attracties zoals o.a. de bungee jump en de rodeo kameel. Het schminken en knutselen was ook nu weer volop intrek.

In het zonnetje

Meggie Bloem die al sinds jaar en dag het schminken en knutselen organiseerde en begeleide nam dit jaar Dat wilde het bestuur van de Stichting Wielerronde Rhenoy niet ongemerkt voorbij laten gaan en na de huldiging van de Dikke Banden winnaars werd Meggie naar het podium gevraagd en werd zij door speaker Hans en Voorzitter Klaas in de bloemetjes gezet. Meggie gaf in haar dankwoord aan dat zij het al die jaren ontzetten leuk had gevonden om met de kinderen te knutselen. De hulde deed haar zichtbaar goed.

Nieuw

Voor de organisatie, stichting Wielerronde Rhenoy, was het dit jaar een soort van overgangs-jaar. Nadat vorig jaar het eerste lustrum was gevierd, legden een aantal bestuursleden hun functie neer, waardoor het voor de nieuw bakken bestuurders een vuurdoop werd. Gezien de vele positieve feedback die de organisatie kreeg, kunnen de nieuwe bestuurders, en de blijvers natuurlijk ook, terugkijken op een geslaagd evenement, dat door het NTFU jurylid opnieuw als ‘Extra Goed Geregeld’ werd bekroond. Op dus naar het volgend jaar, waarin opnieuw een lustrum zal plaatsvinden. Dan wordt namelijk de 40ste editie van de Dikke Banden Race verreden worden en dat belooft echt een spektakel te worden.