Contact | Colofon | Disclaimer

Klik hier voor de nieuwe (digitale) Klepperman van december 2017

 
 

Vernieuwd programma Wielerronde Rhenoy

Graag stellen wij jullie op de hoogte van een vernieuwd programma binnen onze organisatie. Zoals u al 35 jaar van ons gewend bent, trekt ons gevarieerde jaarlijkse wielerprogramma jong en oud naar Rhenoy om daar van de wielersport te genieten. Door de jaren heen ontvingen wij diverse categorieën, klasses en nationaliteiten. 
De afgelopen jaren hebben wij gemerkt dat de interesse in het wedstrijdrijden meer en meer verschuift naar het recreatieve fietsen en wielrennen. En om hier op in te spelen heeft onze stichting dan ook gekozen voor een vernieuwende invulling van ons wielerprogramma de komende jaren. Wij gaan ons als stichting meer richten op de regionale én nationale fietsliefhebbers en wielerrecreanten in plaats van de wedstrijdrijders. Hierdoor wordt voor ons het bereik en de deelname van (regionale) liefhebbers van fietsen nog groter.

Landelijk maar zeker ook binnen de westelijke gemeenten van de Betuwe blijkt het recreatiefietsen een grote toevlucht te hebben genomen. Naast onze jaarlijkse goed bezochte veldtoertocht (voor recreatieve mountainbikers) in januari heeft onze stichting in mei 2014 en 2015 bij wijze van proef, in samenwerking met wielertoerclub de Lingerenners uit Geldermalsen, met succes ook een fietstocht over het regionale asfalt voor de recreatieve fietsers georganiseerd: de ”Betuwse 11 Dorpentocht”. Door dit succes, en de landelijke tendens, willen wij dit evenement met nog meer focus vervolg geven om gehoor te geven aan de vele enthousiaste recreatieve fietsers en toertochtrijders. Deelnemers kunnen meedoen op de gewone fiets, de mountainbike en de racefiets en hebben hierbij de mogelijkheid om te kiezen voor het rijden van 50, 100 of 130 kilometer in ons schitterende Betuwegebied. En na binnenkomst van de deelnemers zal zoals elk jaar voor de regionale jeugd de Rabo Dikke Bandenrace worden gehouden.  

Ook nieuw is de start/finish en feestlocatie van de Wielerronde. In plaats van de Dorpsstraat, wordt vanaf nu alles in en rondom dorpshuis de Betuwe Poort gehouden. Ook de Dikke Banden Race voor de jeugd zal hier starten en finishen. Het parkoers voor de Dikke Banden Race verandert in Kornelis van Wijnenstraat, stukje Wethouder van Gamerenstraat, Mr. A.J. Lansstraat, Brink, Rhenoyseweg en weer Kornelis van Wijnenstraat. Alleen dit deel van het dorp zal een klein deel van de dag volledig afgezet worden met hekken en verkeersregelaars. Maar blijf met zijn allen svp wel alert op alle recreatieve fietsers die door het dorp rijden.

Stichting Wielerronde Rhenoy zal er alles aan doen om het vernieuwde programma te laten slagen. Maar zoals u zult begrijpen, kunnen wij dit niet alleen. Daarom vragen wij iedereen om ons te blijven steunen met vrijwilligershulp, een bezoek aan de start/finish en feestlocatie en natuurlijk door deelname aan de tocht.

Graag willen wij dan ook iedereen op 28 mei 2016 verwelkomen bij ons vernieuwde programma. Met behulp van ieders steun zal deze feestelijke fietsdag op 28 mei maar zeker naar de toekomst toe een groot succes worden.

Met vriendelijke groet,

Stichting Wielerronde Rhenoy