Contact | Colofon | Disclaimer

Klik hier voor de nieuwe (digitale) Klepperman van december 2017

 
 

Een hondenpoep-vrij Rhenoy

Dit is één van de vele wensen die in het Dorpsplan van Rhenoy in 2013 is beschreven. Nog niet zolang geleden faciliteerde de gemeente de dorpen met het plaatsen van dispensers met hondenpoepzakjes erin. Daarmee werd het inwoners met honden gemakkelijker gemaakt om zelf netjes de ontlasting van hun hond op te ruimen en het straatbeeld schoon te houden. Nu de gemeente dit wegbezuinigd heeft, bleek in Rhenoy de overlast groter te worden.  

In samenspraak met de werkgroep Dorpsplan hebben dorpsgenoten Kees en Anita Temminck zich ingezet om hier een oplossing voor te vinden. Mede dankzij hen heeft Rhenoy nu weer dispensers met hondenpoepzakjes erin hangen. Deze worden door Kees en Anita bijgehouden en bijgevuld. “Met dit initiatief hopen wij dat er geen reden meer is om de poep niet meer op te ruimen, zodat iedereen weer op een veilige en schone manier van de trottoirs en grasvelden gebruik kan maken”, aldus Anita Temminck.

De dispensers zijn verdeeld over het dorp opgehangen. Aan de noordzijde van Rhenoy ter hoogte van ‘het puntje’, in de Dorpsstraat bij het weilandje, aan de Rhenoyseweg vlakbij cafetaria de Smulmuis en aan de Brink bij het speelveldje. Kees Temminck wil graag een oproep doen aan alle inwoners met een hond; “Help mee aan een schoon Rhenoy, gebruik de zakjes en deponeer ze daarna in de daarvoor bestemde vuilnisbakken. Als de zakjes op zijn, kan dat bij ons aangegeven worden en zullen wij de dispensers snel weer vullen. Dit staat ook op de dispensers vermeld.”