Contact | Colofon | Disclaimer

Klik hier voor de nieuwe (digitale) Klepperman van december 2017

 
 

20e Veldtoertocht van Rhenoy

20e Veldtoertocht Rhenoy

Zondag 19 januari wordt voor de 20e keer de Veldtoertocht van Rhenoy georganiseerd. Onder de rijders wordt dit ook wel de “Tocht der Tochten voor mountainbikers of “De Hel van Rhenoy” genoemd. Ook dit jaar zijn er verschillende afstanden te rijden zodat een ieder zijn of haar uitdaging met zich zelf en de natuur aan kan gaan. De route gaat door boomgaarden, weilanden, grienden en over het Landgoed Mariënwaerdt. Iedereen kan hieraan meedoen.

Elk jaar is het voor de organisatie een verrassing hoe zwaar de tocht zal uitpakken.

Dit wordt grotendeels bepaald door de weersomstandigheden en mountainbikers komen uit alle windstreken naar Rhenoy om speciaal deze tocht te kunnen rijden. Op het laatste moment kunnen delen van routes nog gewijzigd worden.

Vanwege het 20-jarige jubileum zal aan deze tocht extra aandacht worden besteed. Zo zal er dit jaar van iedereen een foto worden gemaakt die gratis te downloaden is via de website www.mtb-you.nl  Ook krijgt elke deelnemer na afloop een presentje als bewijs dat men in Rhenoy heeft meegereden. Tevens is er in de Betuwepoort een stand aanwezig waar men via een on-site Health Screening Systeem inzicht krijgt in het functioneren van de zenuwen en verbindingen naar spieren, organen, benen etc.

Inschrijven kan tussen 09:00-10:00 u. bij Dorpshuis de Betuwepoort in Rhenoy. Hier ontvangt men ook een stuurlintje. Halverwege de routes is een rustpunt waar men gratis koffie/thee en koek kan krijgen

Na afloop worden de fietsen afgespoten, kan men douchen en nog even nagenieten, terwijl rond 13:00 u. Miss Rhenoy 2014 wordt voorgesteld aan het publiek.

Al met al een happening die een uitdaging is voor elke mountainbiker.

 

 

.