Contact | Colofon | Disclaimer

Klik hier voor de nieuwe (digitale) Klepperman van december 2017

 
 

Bijen houden van bloemen, Rhenoy ook!

Bijen houden van bloemen, Rhenoy ook!

Rhenoy zet stappen om de bijenpopulatie te helpen te overleven en daarmee de fruitbomen in de omgeving te kunnen blijven bestuiven. Tegelijkertijd zetten we stappen om een vurige wens van veel dorpsgenoten in te vullen: een fleuriger dorp! Hiervoor is deze week begonnen om het middenstuk van de druppel, het veld bij binnenkomst van Rhenoy vanaf de provinciale weg, om te vormen tot een bloemenbed. 

Vanuit het dorpsplan is gekeken hoe we lokale kennis en kunde kunnen inzetten om de wensen van het dorp te verwezenlijken. Voor het omvormen van de druppel zijn mevrouw De Jong en Peter Peek aan de slag gegaan. Het middenstuk is omgevreesd en wordt geëgaliseerd. Daarna wordt deze ingezaaid met een mengsel van bloemenzaad dat in de Betuwe thuis hoort en het hele seizoen door bloemen geeft. Hieronder zijn bekende en zeldzame bloemensoorten. Bijen zullen er ook buiten de bloesemtijd om voedsel vinden om te kunnen overleven. En daar hebben de fruitboeren dan weer hun voordeel mee. Zo verbinden we de verschillende wensen en belangen met elkaar.

De buitenste strook wordt niet ingezaaid en zal regelmatig worden gemaaid. Zo houden we het zicht goed en de verkeersveiligheid optimaal. Want ook dat is en blijft een belangrijk aandachtspunt voor Rhenoy!

Omvorming van de druppel