Contact | Colofon | Disclaimer

Klik hier voor de nieuwe (digitale) Klepperman van december 2017

 
 

Bespreking ervaring dorpsplannen met gemeenteraad

Bespreking ervaring dorpsplannen met gemeenteraad

Op 19 maart vindt om 20.00 uur een bijeenkomst plaats van de gemeenteraad in het gemeentehuis. Tijdens deze bijeenkomst presenteren de voorzitters van de drie dorpswerkgroepen in de gemeente Geldermalsen hun ervaringen rond het opstellen van hun dorpsplan. Naast de voorzitters van Tricht en Enspijk komt ook Kees Froeling namens Rhenoy aan het woord. 

De agenda voor deze avond is als volgt:

20.00 uur Opening door de voorzitter van de commissie Samenleving, Jan van den Broek. Korte introductie van het onderwerp door de verantwoordelijk wethouder Ronald van Meygaarden.

20.10 uur Presentatie van de stand van zaken, proces van samenwerking, successen en teleurstellingen, leerpunten en aandachtspunten voor het vervolg van de pilot dorpsplan Tricht door Frederike Bunjes, voorzitter van de werkgroep dorpsplan Tricht.

20.25 uur Idem door de voorzitter van de Stichting Mooi Wonen in Enspijk, Martijn Karrenbeld, over het dorpsactieplan van Enspijk.

20.40 uur Idem over het dorpsplan Rhenoy, door de voorzitter van de werkgroep Rhenoy, Kees Froeling.

20.55 Door de drie voorzitters zijn stellingen bedacht die als input dienen voor de dialoog over dorpsplannen na de pauze. Deze stellingen worden kort gepresenteerd door een van de voorzitters.

21.00 uur Pauze.

21.15 uur Dialoog tussen politiek Geldermalsen, leden van de drie werkgroepen en overige belangstellenden over de dorpsplannen in Geldermalsen op basis van de stellingen.

21.50 uur Wat neemt de verantwoordelijk portefeuillehouder mee van deze avond.

21.55 uur Sluiting door de voorzitter.