Contact | Colofon | Disclaimer

Klik hier voor de nieuwe (digitale) Klepperman van december 2017

 
 

19e Veldtoertocht

-19e Veldtoertocht van Rhenoy-

 Afgelopen zondag 20 januari stond Rhenoy weer in het middelpunt van de mountainbikesport. Ruim 250 sportievelingen meldden zich bij de Betuwepoort om daar vandaan te vertrekken voor een route van 30, 35 of 45 km.

De vorst van de afgelopen weken zorgde dat de ondergrond goed hard was en er werd erg snel gereden. Zelfs de beruchte “Hel van Rhenoy” werd dit jaar zonder veel moeite genomen en ook de bospaden op Mariënwaerdt lieten zich zonder moeite temmen. De sneeuw in de boomgaarden, weilanden en grienden leverde mooie sfeervolle plaatjes op. Ondanks de straffe oostenwind, die voor een gevoelstemperatuur van -12ºC zorgde, genoten de rijders zichtbaar van de routes.

Op het rustpunt vond de koffie, thee en peperkoek gretig aftrek en kon men zich opwarmen voor de 2e helft.

Bij terugkomst werden de rijders verwelkomd door muziek van DJ Henri en kon onder het genot van een hapje en drankje de tocht op een groot scherm nog eens worden bekeken.

Juist toen de laatste rijder binnen kwam begon het te sneeuwen alleen de medewerkers moesten de sneeuw trotseren om het hele parcours weer te ontmantelen en terug te brengen in originele staat. Zoals iemand opmerkte:”Respect voor alle vrijwilligers die dit mogelijk maken”.

Het bestuur van de Stichting Wielerronde Rhenoy kijkt terug op een geslaagd evenement en wil alle medewerkers, landeigenaren een een ieder die hieraan heeft meegewerkt hartelijk bedanken. Op deze manier kunnen we in 2014 het 4e Lustrum weer mogellijk maken.

Foto’s zijn te vinden op deze website en op http://www.flickr.com/photos/60293450@N02/8397993909/in/set-72157632565821383/lightbox/ 

bvb