Contact | Colofon | Disclaimer

Klik hier voor de nieuwe (digitale) Klepperman van december 2017

 
 

Veldtoertocht Rhenoy 15 Januari 2012

Veldtoertocht Rhenoy 15 Januari 2012

-18e Veldtoertocht Rhenoy-

 Afgelopen zondag is voor de 18e keer de Veldtoertocht in Rhenoy verreden. Ondanks de vele neerslag van de afgelopen weken is het de organisatie toch gelukt om een mooi parcour uit te zetten. Ruim 300 deelnemers hebben de tocht gereden in verschillende etappes. Jong en oud, iedereen heeft genoten van het prachtige weer en de mooie omgeving.De leeftijd van de deelnemers liep uiteen van 6 tot 70 jaar.

Door de zachte winter stond er in de boomgaarden veel gras en hier kon flink worden doorgereden, maar op plaatsen waar het modderig was bleef de Betuwse klei aan de banden plakken en liepen de wielen vol. Op Mariënwaerdt waren verschillende paden zacht en zompig en menig fietser moest een gedeelte per voet overbruggen. Bij het rustpunt stonden hogedrukreinigers klaar om de fietsen af te spuiten. Hier werd dan ook gretig gebruik van gemaakt. Op de stationsweg in Beesd kregen enkele rijders een lekke band omdat uitgaansjeugd het vandaag de dag waarschijnlijk nodig vindt om glaswerk op het fietspad kapot te gooien. Jammer.  Verderop in het parcour moest nog de Hel van Rhenoy worden getrotseerd en dit gedeelte deed haar naam ook dit jaar weer eer aan. Weing rijders die hier niet een gedeelte te voet moesten afleggen, hetgeen mooie plaatjes opleverde. Aan het eind van dit pad gaat de route door een bosje. Hier waren door de storm van afgelopen voorjaar alle bomen omgewaaid en gerooid wat het geheel een sinistere aanblik gaf. Doordat de  tocht zwaar was kwamen de eerste deelnemers pas om 11:30 u. terug in de Betuwepoort en werden daar verwelkomd door de muziek van DJ Ramon. Hier stond ook weer een team klaar met hogedrukreinigers om de fietsen schoon te spuiten en konden de renners binnen de inwendige mens versterken en de beelden terugkijken op een groot scherm.

Om 12:00 u. werd Miss Rhenoy 2012, Maartje Wiggelinkhuijsen aan het publiek voorgesteld. Hierover elders meer.

Het bestuur kijkt tevreden terug naar een geslaagd evenement en bedankt alle vrijwilligers, landeigenaren en sponsoren voor hun inzet.