Contact | Colofon | Disclaimer

Klik hier voor de nieuwe (digitale) Klepperman van december 2017

 
 

31e Wielerronde van Rhenoy

31e Wielerronde van Rhenoy

Afgelopen zaterdag 28 mei, is de 31e Wielerronde van Rhenoy verreden.

Naast de Rabobank Dikke Banden Race zijn de renners voor de Sportklasse, Amateurs en Elite/Beloften aan de start verschenen.

Bij de Sportklasse hadden na 30 minuten 3 koplopers ongeveer 12 seconden voorsprong op het peloton. Deze werden 10 minuten later echter teruggepakt. Met nog 14 ronden te gaan ontsnapten Hans van Eyck uit Nieuw Vennep, Cor Oosting Klock uit Harderwijk en Harold Fisher uit Driel en hadden met nog 3 ronden te rijden 41 seconden voorsprong opgebouwd. Door een valpartij waarbij Wim van Tuyl uit Gameren ernstig ten val kwam moest de wedstrijd worden gestaakt en kwamen de 3 rijders in genoemde volgorde over de finish.

Door deze valpartij werd het startschot voor de Amateurs een half uur later dan gepland gegeven. Na 30 minuten waren de 3 koplopers. Uit het peloton maakten Ron Kortekaas uit Voorhout en Rob van Gameren uit Berlicum jacht op deze koplopers. In de laatste ronde duwde na een spannende sprint Eddy Hermsen  uit Ochten als eerste zijn fiets over de finishlijn direct gevolgd door Rob van Gameren en als derde finishte Emiel Vos uit Berghem.

Voorafgaand aan de Elite/Beloften, werd het publiek en de renners vermaakt door een 20-tal dames, die een flitsende en ritmische Samba Sound lieten horen.

Bij de Elite/Beloften verschenen ongeveer 40 renners aan de start. Tijdens de race dunde het deelnemersveld uit maar bleef het peloton bij elkaar. In de laatste fase van de wedstrijd ontsnapten vijf renners waaronder Jan Bos uit Nieuwehorne, Sander Lormans uit Heemskerk en Derek Abel Beckeringh uit Amstelveen. In een zeer snelle laatste ronde waarin fel werd gestreden kwamen zij in bovengenoemde volgorde over de streep.

Ondanks de dreiging bleken de weergoden ons gunstig gezind en hielden we het tijdens de wedstrijden droog. Bij het opruimen begon het jammergenoeg  te regenen.

Het bestuur kijkt weer tevreden terug op een geslaagde dag en bedankt alle vrijwilligers, sponsors en iedereen die dit heeft mogelijk gemaakt.

Voor foto’s klik hier.