Contact | Colofon | Disclaimer

Klik hier voor de nieuwe (digitale) Klepperman van december 2017

 
 

Miss Rhenoy 2011 is...

Miss Rhenoy 2011 is...

Afgelopen zondag is tijdens de Veldtoertocht van Rhenoy, de nieuwe Miss Rhenoy bekend gemaakt.  Miss Rhenoy 2011 is Peggy ten Tuynte. Elk jaar wordt de nieuwe Miss Rhenoy op een spectaculaire manier binnengehaald. Zo ook dit jaar maar wel met een saillant detail. Een grote MAN truck kwam bij de Betuwepoort voorrijden met achter het stuur niemand minder dan Peggy zelf.

Ze werd welkom geheten door de voorzitter van de Stichting Wielerronde Rhenoy, Klaas van Leeuwen. In de Betuwepoort kreeg ze de sjerp van Miss Rhenoy 2011 omgehangen door Miss Rhenoy 2010, Mariëlle Verstegen.

Peggy onderging gelaten de foto- en filmsessies en tijdens het interview vertelde ze het moeilijk maar toch ook spannend te vinden om in zo de belangstelling te staan. Ze voelt zich vereerd om komend jaar Rhenoy te vertegenwoordigen als Miss Rhenoy. Hoewel ze in 1989 in Loenen is geboren, is Peggy opgegroeid in Rhenoy en voelt ze zich een echte Rhenoyse.

Haar vader heeft haar enthousiast gemaakt voor vrachtwagens en nog tijdens haar opleiding Toerisme, slaagde ze erin, om voor haar 19e , alle benodigde rijbewijzen en het chauffeursdiploma te behalen. Als één van de weinige vrouwen stapte ze in een mannenwereld en startte bij Theo Pouw waar ze al snel op de grootste zandauto kwam te rijden. Momenteel werkt ze bij De Zandhaas in Utrecht en rijdt ze op een Mercedes 10x8. Van haar hobby heeft ze haar werk gemaakt en menig onderhoud aan de vrachtauto doet ze zelf. De rally Dakar volgt ze op de voet. Peggy is op en top een vrouw die zich uitstekend handhaaft in de wereld van zandtransport waarvan ze droomt ooit zelf een eigen bedrijf te starten.

Op dit moment is ze vrijgezel en wie weet loopt ze de ware tegen het lijf  als Miss Rhenoy 2011 tijdens één van de evenementen. Ze is introvert en staat niet graag in het middelpunt maar in haar werk straalt ze zelfvertrouwen uit en staat haar mannetje.

Het bestuur van de Stichting Wielerronde Rhenoy wenst haar succes en veel plezier als Miss Rhenoy 2011.


Miss Rhenoy 2011: Peggy ten Tuynte