Contact | Colofon | Disclaimer

Klik hier voor de nieuwe (digitale) Klepperman van december 2017

 
 

Heel Rhenoy 30 km/uur zone!

Heel Rhenoy 30 km/uur zone!

Zoals jullie gemerkt hebben is de Dorpsstraat in Rhenoy opnieuw ingericht en veranderd in een 30 km/uur verblijfsgebied. Daarmee is nu in geheel Rhenoy een 30 km/uur snelheid van toepassing. Een gebied waar iedereen -dus ook langzame en kwetsbare verkeersdeelnemers- veilig over straat kan. Auto’s zijn in het verblijfsgebied ‘te gast’ en moeten zich aanpassen. Ze mogen er max. 30 km/uur rijden!

Waarom 30 km/uur?
Als u niet harder dan 30 km/uur rijdt kunt u beter om u heen kijken. Zo ziet u bijtijds een spelend kind dat plotseling de straat opholt. Of een oude dame die met haar rollator onderweg is. Als u niet harder dan 30 km/uur rijdt, is uw remweg korter. Dat betekent dat u bij een noodstop veel eerder stil staat. Wel zo fijn voor dat spelende kind en die wandelende dame. Voor hen kan dat het verschil betekenen tussen leven en dood. 30 km/uur líjkt misschien erg langzaam, zeker als u haast hebt. Maar de tijdwinst die u boekt door harder te rijden, is minimaal: over een afstand van 1km is uw tijdwinst minder dan 1 minuut.

Nog niet overtuigd? Kijk ook eens op:
www.nederlandveilig.nl/houjeaandesnelheidslimiet/remweg/

Inrichting
Er is hard aan gewerkt om onze buurt in te richten als verblijfsgebied. In overleg met de bewoners zijn drempels en plateaus in de Dorpsstraat aangelegd en borden geplaatst. Ook is de voorrangsregeling aangepast: in het hele gebied geldt dat alle bestuurders van rechts voorrang hebben. Ook fietsers van rechts hebben dus voorrang!

Kleine moeite, groot plezier
30 km/uur rijden is een kleine moeite. En u doet er alle kinderen, ouderen en andere kwetsbare verkeersdeelnemers een groot plezier mee. Alvast bedankt!