Contact | Colofon | Disclaimer

Klik hier voor de nieuwe (digitale) Klepperman van december 2017

 
 

Met de speeltuincommissie naar de Mariënwaerdt!

Vrijdag 1 oktober heeft de speeltuincommissie een nieuwe activiteit gehouden met de kinderen van 9 t/m 13 jaar.

Om half 7 ’s avonds kwamen er maar liefst 30 kinderen naar de speeltuin. Iedereen had enorm veel zin om er een gezellige avond van te maken. Met auto’s reden we naar de  Mariënwaerdt.

Eenmaal in de Mariënwaerdt liepen we gelijk naar het stuk bos waar we het levend stratego wilden spelen. Het begon al een beetje te schemeren, dus de zaklampen gingen bij sommigen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

al aan, extra spannend!

We hadden 4 groepen met voor elke groep een teamleider (ouder). De teams kregen een eigen kleur, met de bijpassende kleur vlag. Elke groep ging een andere richting uit om de vlag zo te verstoppen dat hij moeilijk te vinden zou zijn, maar wel in het zicht was (dus niet stiekem onder een berg bladeren verstoppen!!). Op het fluitsignaal kon het spel beginnen. Het was ontzettend leuk om lekker door het steeds donker wordende bos te  lopen! We konden het spel precies 3 keer spelen. Zo had je elk groepje een keer als tegenstander gehad, dus dat was ook leuk. De jachtopzichter van de Mariënwaerdt, Erwin, kwam nog even langs. Eerder in de week hadden we al een gesprek met hem gehad en toestemming gekregen om ’s avonds in het bos rond te mogen lopen. Hij vond het erg leuk dat we het zo naar ons zin hadden.

 

 

 

 

 

 Om half 9 was het toch echt donker. Met de zaklampen aan liepen we weer terug naar de auto’s, waar de ouders al stonden te wachten om ons weer naar de speeltuin te brengen. Hier hadden Frank en Rick de vuurkorf al aangestoken. Gezellig met z’n allen om het vuur heen, hadden we wel trek gekregen in iets lekkers. De warme chocomelk (of de frisdrank) en de marshmallows smaakten dan ook heerlijk! Voor de ouders was er bier en glühwein. Mede doordat het nog steeds heerlijk weer was (op een enkel spatje regen na), bleven veel kinderen en ouders nog gezellig in de speeltuin en werd er over de avond nagepraat. Aan de kinderen konden we merken dat ze het ontzettend naar hun zin hebben gehad!!

Alle ouders die hebben geholpen willen we hartelijk bedanken!