Contact | Colofon | Disclaimer

Klik hier voor de nieuwe (digitale) Klepperman van december 2017

 
 

Stralend weer bij speelmiddag

Stralend weer bij speelmiddag

Zaterdag 4 september heeft de speeltuincommissie een speelmiddag georganiseerd voor de kinderen van 4 t/m 8 jaar. Het programma begon om 13.00 uur. Eerst gingen we met alle kinderen op de foto, want er kwam een fotograaf van De Gelderlander.

Onder leiding van Maggy Bloem hebben ruim 20 kinderen een glazen potje beplakt, met als thema “Ik hou van Holland”. Met een waxinelichtje erin zag het resultaat er erg leuk uit. We konden heerlijk buiten zitten, want het was prachtig weer.

Daarna kregen de kinderen iets te drinken en een lekker koekje. Het springkussen stond al klaar, dus daar konden de kinderen zich heerlijk uitleven. Ook op de speeltoestellen in de speeltuin werd gezellig gespeeld. De zandbak is voor veel kinderen favoriet, de hele middag hebben er kinderen in de zandbak gespeeld.

Er werden door de kinderen allerlei (Oudhollandse) spelletjes gespeeld: zaklopen, aardappelrace, vissen vangen, skippybalrace en voetballen met kleine doeltjes. Ook de kruiwagenrace wilden sommige kinderen meerdere malen spelen. Ondertussen kwamen er steeds meer kinderen naar de speeltuin, die ook gezellig mee konden spelen.

Daarna deden we met alle kinderen nog een kringspel met de bal. Iemand is ‘em, niemand is ‘em vonden de kinderen ook erg leuk. Tussendoor konden de kinderen steeds wat drinken, want van al die inspanningen, samen met het warme weer, kregen ze wel dorst. Na nog een voetbalwedstrijdje en een lekker zakje chips was het al weer 4 uur en was de speelmiddag afgelopen. We kunnen terugkijken op een erg gezellige speelmiddag!