Contact | Colofon | Disclaimer

Klik hier voor de nieuwe (digitale) Klepperman van december 2017

 
 

Burendag 2010 een succes!

Burendag 2010 een succes!

Zaterdag 25 september 2010 werd landelijk de burendag georganiseerd. In Rhenoy werd met de buren rondom de schapenwei de burendag gevierd met de Rhenoyse appelsap en appelmoesdag.

Om 14:00 uur gingen de buren op pad om appels te plukken in de boomgaard van de familie van Stein. Na een klein uurtje plukken (in de zon) was er ruim 50 kilo appels geplukt.
Op de schapenwei was ondertussen een "koeienspringkussen" geplaatst, zodat de plukkers zich even konden uitleven, zodat er daarna geschild kon worden. Oud en jong schilden de appels om er vervolgens sap of appelmoes van te maken (helaas was het weer toen iets minder, maar gelukkig klaarde het na een uurtje weer op. Dankzij de partytent van een goede buur en de knutselruimte van de Dromenvanger zaten we allemaal droog!).
Even na half 5 gingen de kinderen op pad om de flessen appelsap en appelmoes te verkopen, met als goede doel giro 555, de watersnood in Pakistan.
Ook dit was weer een groot succes, de opbrengst staat op dit moment op € 200,00!

Na al deze werkzaamheden was het tijd voor ontspanning en gingen oud en  jong aan de BBQ staan met een hapje en drankje.
Het was tot laat in de avond onrustig op de schapenwei.......

Appels schillen voor de appelmoes