Contact | Colofon | Disclaimer

Klik hier voor de nieuwe (digitale) Klepperman van december 2017

 
 

Terugblik 30e Wielerronde

Terugblik 30e Wielerronde

Zaterdag 29 mei werd de 30e Wielerronde van Rhenoy verreden. Het bestuur van de Stichting Wielerronde Rhenoy heeft alles uit de kast gehaald om dit 6e lustrum op gepaste wijze te vieren.

Om 12:00 werd het eerste startschot gegeven door Trudy de Kroon van S-Fact uit Beesd, voor de categorie Amateurs B. Hier vertrokken ruim 80 renners voor 60 km. Het peloton had een rustig tempo, maar na 45 minuten ontstond er een kopgroep van zo’n dertig man en werd er sneller gereden. Eén man reed zich los van de kopgroep maar werd binnen 2 ronden al weer teruggepakt. Uiteindelijk werd in de laatste ronde een sprint ingezet en kwam Richard Beumer uit Ede als eerste over de streep, op de voet gevolgd door Robert Rijers uit Dordrecht en als derde Leon Schouten uit Breukelen.

Na de huldiging van de winnaars van de amateurs B werd om 13:30 het startschot gegeven door Bert van Bremen van EFS Holland uit Culemborg voor de Amateurs A. Ruim 60 deelnemers stonden bij deze categorie aan de start. Vanaf het begin werd een hoog tempo aangehouden en met nog zo’n tien ronden te gaan, reden 3 renners zich los van het peloton. Zij bereikten een voorsprong van ruim 1,5 minuut op het peloton. Ondanks verwoede pogingen van het peloton om deze renners terug te pakken, behielden zij een ruime voorsprong. In de laatste ronde moesten Eddy Hermsen uit Ochten en Frank Nijssen uit Haarlem hun meerdere erkennen in André van Reek uit Nieuw Vennep. Eddy Hermsen behaalde de 2e plaats en derde werd Frank Nijssen.

Het pauzeprogramma werd opgevuld met een spectaculair optreden van een motoren stuntteam. Deze acrobaten op motoren deden het samengestroomde publiek versteld staan van hun stunts.

Aangezien de renners voor de laatste categorie klaarstonden, kon door een strak schema ook op tijd het startschot worden gelost door Kees Temmink van het gelijknamige Bouwadvies buro uit Rhenoy voor de Elite/Beloften renners. Hierbij reed ook Nederlands Kampioen Rudy Vriend mee. Deze renner heeft eerder in Rhenoy de eerste podiumplaats behaald. Ook in deze categorie verschenen ruim 80 renners aan de start. Onder ideale weersomstandigheden ontstond een langgerekt lint waarin hoge snelheden werden gehaald.  Een grote kopgroep bleef lang bij elkaar en na 23 ronden werd er ‘gedubbeld’ en moesten achterblijvers het parcours verlaten. Negen ronden voor het eind ontstond een kopgroep van drie man, die een krappe voorsprong van 15 seconden konden halen. Van deze drie bleek uiteindelijk Sander Lormans uit Heemskerk de sterkste met in zijn achterwiel Rob Disseldorp uit Rijpwetering en als derde kwam Jordy Beuker  uit Huizen over de streep. Rudy Vriend uit Schagen werd uiteindelijk 7e.

Alle winnaars werden deze dag op een groot podium gehuldigd door Miss Rhenoy 2010 Mariëlle Verstegen.

Klik hier voor foto's van de 30e Wielerronde, het motor stuntteam en de kermis.

Heeft u een leuke foto gezien van de Playbackshow? Dan kunt u deze aanvragen bij onze Betuwefotograaf Marinus de Keijzer, bereikbaar via www.betuwefotograaf.nl