Contact | Colofon | Disclaimer

Klik hier voor de nieuwe (digitale) Klepperman van december 2017

 
 

Lustrumfeest 2010 geslaagd

Lustrumfeest 2010 geslaagd

Rhenoy heeft haar 6e lustrum uitbundig gevierd. Voor de organisatie van de lustrum feestweek hebben de Vereniging Dorpsbelangen Rhenoy en de Stichting Wielerronde Rhenoy hun krachten gebundeld. Naar nu blijkt een goede basis met groot succes. De week begon met een historische wandeltocht en schitterend lenteweer. De interactie tussen bekende en nieuwe inwoners van Rhenoy ontstond spontaan bij het zien van oude foto’s en de bijbehorende verhalen. Het was een uitgelezen moment nieuwe contacten te leggen. Het open karakter van alle activiteiten centraal in het dorp heeft ertoe bijgedragen dat Rhenoy elkaar heeft kunnen ontmoeten en samen heeft genoten van alle feestelijkheden. 

Het wisselende weerbeeld was medebepalend voor het succes op zondag en vormde geen belemmering voor de rest van de week. Regen en kou werden met een glimlach getrotseerd. Veel inwoners wilden niets missen van de gezelligheid en leuke artiesten. Voor alle activiteiten was een geweldige opkomst. Tijdens de kindermiddag hebben ruim 100 kinderen vol enthousiasme deelgenomen aan Jeroen’s Jeugdshow en de Zumba Clinic. De familiebarbecue werd bezocht door ruim 150 inwoners. De zon liet zich weer zien tijdens de boottocht waar zeker honderd 55 plussers hebben genoten van het varen over de Linge en elkaars verhalen. Ook de bingo kende een goede opkomst en was erg gezellig.

De playbackshow, de wielerronde met kermis en het slotfeest waren de absolute toppers van de feestweek. Nog nooit hebben zoveel mensen beide feestavonden bezocht. Vele honderden bezoekers hebben vrijdagavond dorpsgenoten aangemoedigd en meegezongen met Mother of Pearls. Ruim 1000 bezoekers kwamen op zaterdagavond af op Radio Hollandio, Dirk Meeldijk, Jeroen van der Boom en Grad Damen. Het werd een hele gezellige avond, waar nog lang over nagepraat zal worden.

Rhenoy is trots op haar dorp en wat het samen kan bereiken. De lustrum feestweek is mede mogelijk dankzij de inzet van vele tientallen vrijwilligers en de ruim 150 sponsoren die het mogelijk hebben gemaakt dat de feesten gratis toegankelijk waren. Diverse inwoners hebben nieuwe ideeën geopperd voor de toekomst waarvan enkele suggesties in de toekomst zeker uitgevoerd zullen worden. Waar een klein dorp groots in kan zijn, is te zien in de fotoboeken op deze website:

- Klik hier voor foto's van de slotavond van het Lustrumfeest
- Klik hier voor foto's van de 30e wielerronde, het motor stuntteam en de kermis
- Klik hier voor foto's van de playbackshow
- Klik hier voor foto's van de open eettafel, de boottocht en de bingo
- Klik hier voor foto's van de kindermiddag en de familiebbq
- Klik hier voor foto's van de historische wandeling

Heeft u een leuke foto gezien en wilt u deze hebben? Dan kunt u deze aanvragen bij:
- onze Betuwefotograaf Marinus de Keijzer, bereikbaar via www.betuwefotograaf.nl
- de webmaster van deze site