Contact | Colofon | Disclaimer
 
 

Koningsdag 2018

Vindt plaats op vrijdag, 27 april 2018 van 08:30 tot en met vrijdag, 27 april 2018, 13:00
Koningsdag 2018

We vieren Koningsdag met een traditioneel gratis Koninklijk ontbijt voor iedereen uit Rhenoy! Vanaf half tien samen genieten van een vers broodje, croissantje, sapje, roerei met bacon, koffie, thee, etc. Na het ontbijt houden we een taartenwedstrijd. Wie bakt de mooiste en de lekkerste Koningsdagtaart? Je kan je taart voor het reveillerijden inleveren in de Betuwe Poort.

8:30 uur Vlag hijsen en reveille rijden Thema van dit jaar is de Koninklijke Bakkerij. Welk kind en fiets zijn het mooist aangekleed in dit thema? Na het vlaghijsen en inleveren van de taarten gaan we fietsen. We sluiten dit deel af met een defilé.

9.30 uur Dorpsontbijt Iedereen uit Rhenoy is van harte welkom, dus ook als je geen (jonge) kinderen hebt!

10.15 uur Taartenwedstrijd We beoordelen met elkaar wat de mooiste taart is. Een vakkundige jury beoordeelt de smaak, daarna eten we de taarten samen op!

10.30 uur Prijsuitreiking Wie heeft zowel de mooiste versierde fiets en heeft zichzelf mooi verkleed? En wie bakt de koninklijkste taart van Rhenoy? 10.45 uur Pubquiz Wie weet het meeste van Rhenoy en van Nederland?

11.15 uur Jeu de Boules op het Koningsplein Bij mooi weer kan je een balletje gooien in de jaarlijkse Koningscompetitie. We verwachten rond 13 uur af te sluiten.